Bernard Jan de Groot Training en Advies | Advies
Bernard Jan de Groot Training en Advies is een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Medezeggenschap is voor het goed gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Ik begeleid het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie. Ik heb gewerkt als Jurist en onderhandelaar bij het CNV voor onder andere ondernemingsraden.
ondernemingsraad training, advies, adviseur, advies ondernemingsraad, adviseur ondernemingsraad, arbeidsvoorwaarden, onderhandelen arbeidsvoorwaarden, OR communicatie, Quickscan Business Model Canvas, Quickscan BMC, organisatievraagstuk, organisatiedoelstelling, beleidsdoelstelling
13152
page,page-id-13152,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Advies

Advies

 

Een adviestraject start met heel goed luisteren naar een klant en kijken wat er in een organisatie gebeurd. Vaak blijkt er onder de vraag nog een dieperliggend vraagstuk te zitten.Na een grondige analyse van het vraagstuk en de context kom ik samen met de klant tot interventies die het beste zullen werken.  Dat kan een serie gesprekken zijn tussen bestuurders, medezeggenschap en medewerkers. Maar ook een training kan een vorm van interventie zijn, als bijvoorbeeld blijkt dat binnen teams niet goed gecommuniceerd wordt.

Methoden

 

Ik verdiep mij voortdurend in nieuwe methodieken en pas deze toe in adviestrajecten en trainingen. Hieronder een aantal voorbeelden van methodieken die mij inspireren en die ik toepas in adviestrajecten en trainingen.

Inspiratiebronnen

Verdraaide Organisaties

Wouter Hart

Transactionele Analyse Elke Dag

Marijke Arendsen Hein

The 100 Year Life

Lynda Gratton & Andrew Scott

Tegenspraak

Peter van Lonkhuijzen

Echte Leiders Dienen

Inge Nuijten

Deep Democracy

Jitske Kramer

Macht der Gewoonte

Charles Duhigg

Business Model Generatie

Alexander Osterwalder

Your Brain at Work

David Rock

Invloed

Robert Cialdini

Werkrevolutie

Gratton

Tango op de werkvloer

Aukje Nauta

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Stephen Covey