Bernard Jan de Groot Training en Advies | Arbeidsvoorwaardenlift
Bernard Jan de Groot Training en Advies is een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Medezeggenschap is voor het goed gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Ik begeleid het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie. Ik heb gewerkt als Jurist en onderhandelaar bij het CNV voor onder andere ondernemingsraden.
ondernemingsraad training, advies, adviseur, advies ondernemingsraad, adviseur ondernemingsraad, arbeidsvoorwaarden, onderhandelen arbeidsvoorwaarden, OR communicatie, Quickscan Business Model Canvas, Quickscan BMC, organisatievraagstuk, organisatiedoelstelling, beleidsdoelstelling
13166
page,page-id-13166,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Arbeidsvoorwaardenlift

 

Steeds vaker zijn ondernemingsraden direct betrokken bij het tot stand komen van collectieve arbeidsvoorwaarde. In een training leer ik de OR hoe te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en vervolgens begeleid ik het daadwerkelijke onderhandelingsproces.

Een van de methoden om tot arbeidsvoorwaarden of sociale plannen te komen is co-creatie. Door het goede gesprek te organiseren tussen bestuurders, medezeggenschap, medewerkers en vakorganisaties kom je tot nieuwe arbeidsvoorwaarden die door alle deelnemers van het co-creatieproces gedragen worden.

Het kan daarbij gaan om een harmonisatie van arbeidsvoorwaarden,  vernieuwing van het arbeidsvoorwaardenpakket of een sociaal plan. Als jurist kan ik teven onderzoeken wat de beste juridische borging biedt van afspraken met de OR, bijvoorbeeld door het opstellen van een OR-convenant en een incorporatiebeding.