Bernard Jan de Groot Training en Advies | Over BJ
Bernard Jan de Groot Training en Advies is een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Medezeggenschap is voor het goed gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Ik begeleid het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie. Ik heb gewerkt als Jurist en onderhandelaar bij het CNV voor onder andere ondernemingsraden.
ondernemingsraad training, advies, adviseur, advies ondernemingsraad, adviseur ondernemingsraad, arbeidsvoorwaarden, onderhandelen arbeidsvoorwaarden, OR communicatie, Quickscan Business Model Canvas, Quickscan BMC, organisatievraagstuk, organisatiedoelstelling, beleidsdoelstelling
13148
page,page-id-13148,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Bernard Jan de Groot
Bernard Jan de Groot

Trainer en adviseur

Wie ik ben

 

Ik ben een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Ik werk graag met groepen en zoek altijd naar de kwaliteiten die de deelnemers meenemen. voor mij is medezeggenschap vooral het goede gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Als die visie onvolledig is dan begeleid ik het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie.

 

Ik maak graag gebruik van leuke en prettige werkvormen die deelnemers prikkelen om inventief te worden. Film (één van mijn passies) is een veel gebruikt middel in mijn trainingen om doelen te bereiken.

 

Netwerk

 

De afgelopen vijf jaar ben ik verbonden aan De Beuk organisatie advies. Vanaf 2015 is De Beuk een coöperatie geworden waar ik als coöperant aan verbonden ben. Met mijn Beuk-collega’s komen we regelmatig bij elkaar om elkaar feedback te geven, te leren van elkaars opdrachten en nieuwe methoden en werkvormen te bedenken en uit te proberen. In grote opdrachten werk ik vaak nauw samen met experts uit mijn netwerk: juristen, trainingsacteurs, collega’s van de Beuk, arbodeskundigen enz.

 

Registratie

 

Na mijn opleiding rechten aan de Universiteit Utrecht werkte ik bij NCRV programma “De Rijdende Rechter” en veertien jaar bij het CNV als jurist en bestuurder. Ik ben geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKO) en  lid van de Orde van Organisatie Adviseurs. In 2018 voltooide ik de opleiding Transactionele Analyse voor Management & Organisatieontwikkeling. Momenteel bezig om Certified Management Consultant (CMC) te worden.

 

Algemene voorwaarden en Privacyreglement

De algemene voorwaarden en het privacyreglement zijn hier in te zien.