Bernard Jan de Groot Training en Advies | Alles beweegt !
Bernard Jan de Groot Training en Advies is een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Medezeggenschap is voor het goed gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Ik begeleid het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie. Ik heb gewerkt als Jurist en onderhandelaar bij het CNV voor onder andere ondernemingsraden.
ondernemingsraad training, advies, adviseur, advies ondernemingsraad, adviseur ondernemingsraad, arbeidsvoorwaarden, onderhandelen arbeidsvoorwaarden, OR communicatie, Quickscan Business Model Canvas, Quickscan BMC, organisatievraagstuk, organisatiedoelstelling, beleidsdoelstelling
26
single,single-post,postid-26,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
tinguely

Alles beweegt !

15:55 11 oktober inĀ­ Visievorming
0 Reacties

De overzichtstentoonstelling van Jean Tinguely in het Stedelijk is zeer inspirerend. Zijn bewegende installaties kun je zien als een metafoor voor verandering, ook in organisaties. Net als bij Tinguely kun je er blij van worden….

Alles is beweging

Vandaag ben ik naar de overzichtstentoonstelling van Jean Tinquely in het Stedelijk museum geweest. Zeer indrukwekkend en inspirerend. Een grote hoeveelheid installaties, schilderingen, schetsen uit zijn oeuvre worden tentoongesteld.

Apparaten opgebouwd uit schroot en bijelkaar gezochte oude onderdelen, het piept, knarst, rammelt en beweegt. Het is fascinerend en het stemt je meestal vrolijk.

Zijn bewegende en veranderende machines zijn een uitdrukking van zijn overtuiging dat de essentie van zowel het leven als de kunst bestaat uit continue verandering, beweging, en instabiliteit.

Mooie metafoor ook voor organisaties die veranderen. Ook als je niets zou doen dan verandert een organisatie vanzelf. Net als de installaties van Tinquely die telkens weer andere posities innemen. Daarom is het ook zo fascinerend om naar organisatie te kijken en te zien waar de schoonheid en de blijdschap zit: als bron van de verandering.

Bernard Jan

admin@bernardjandegroot.nl
Geen reacties

Schrijf een reactie