Bernard Jan de Groot Training en Advies | Visievorming
Bernard Jan de Groot Training en Advies is een ervaren trainer en adviseur, die eerst goed luistert naar de klant en vervolgens samen op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Medezeggenschap is voor het goed gesprek organiseren binnen een organisatie. Dat is altijd vanuit een bepaalde visie die het team heeft op de organisatie. Ik begeleid het team in het ontwikkelen van een heldere visie en een strategie. Ik heb gewerkt als Jurist en onderhandelaar bij het CNV voor onder andere ondernemingsraden.
ondernemingsraad training, advies, adviseur, advies ondernemingsraad, adviseur ondernemingsraad, arbeidsvoorwaarden, onderhandelen arbeidsvoorwaarden, OR communicatie, Quickscan Business Model Canvas, Quickscan BMC, organisatievraagstuk, organisatiedoelstelling, beleidsdoelstelling
13164
page,page-id-13164,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Visievorming

 

Als we doorpraten over veranderingstrajecten blijkt in een organisatie of team vaak de vraag naar boven te komen wat nu het doel is van de verandering. Meestal ligt er wel een visiedocument aan de verandering ten grondslag dat vol staat met managementtermen en dat duidelijke doelen beschrijft.

En toch is het lastig om de organisatie te laten bewegen. De visie is dan niet geland en leeft niet echt bij medewerkers. De ondernemingsraad adviseert en probeert wel mee te bewegen maar doet dit niet van harte.

Het werkt dan  goed om te vertragen en tijd te nemen om met elkaar te onderzoeken wat de deelnemers nu echt belangrijk vinden voor de medewerkers en de organisatie.

Wat zijn de drijfveren van de OR leden, welke waarden liggen aan medezeggenschap ten grondslag en hoe zorg je ervoor dat (verander) processen in de organisatie gedragen worden, voortkomen uit de medewerkers. Het programma dat we doorlopen bestaat er uit om stap voor stap dit met elkaar te onderzoeken, te bespreken en tot een gedeelde visie te komen.